Symtom hos en dysfunktionell fot

Plantar Fasciit & Hälsporre

 

En fot som inte fungerar som det är tänkt och som kollapsar innebär ofta inte bara problem i själva foten.

Många, många har blivit av med sina olika knä-, höft-, länd/rygg- och nacksmärtor när grunden återställs.
Det är inte konstigare än att titta på vikten av att en grund till en byggnad är i balans, stark och fungerande. Om den inte är det kommer det skapa sättningar och problem i hela konstruktionen

Foten är naturligtvis inte svaret på alla frågor men en sak Anders kan lova er är;

Att träna knä- och höftkontroll utan att blanda in foten är meningslöst. Om vi inte säkerställer att stortåleden är i naturlig position och att foten orkar bära dig, kommer ingen sko i världen hjälpa dig och det spelar ingen roll hur stark du är ben och bål. Faller och kollapsar grunden, faller och kollapsar du.

Kompromissa aldrig med din fot, oavsett vad din PT, fysioterapeut, naprapat eller läkare säger. Det är din grund! Punkt slut!

Sedan måste också ett annat symtom lyftas som är lite mer abstrakt och diffust men det är all den psykiska och mentala stress en dysfunktionell fot orsakar oss.

Vilken art som helst på jorden stressas, utan att kanske vara medveten om det, av att den kroppsdel som bär dem inte kan bära dem. Den kroppsdel som är skapad att känna marken och kommunicera med vår hjärna, inte gör det.

Vi tänker kanske inte på det men Anders är övertygad om kopplingen mellan psykisk olika ohälsa och våra dysfunktionella fötter finns.

Citerat av Johann Harri, författare till boken, Lost Connections;

”You are not a machine with broken parts. You are an animal whose needs are not being met”